dinsdag 19 juni 2018

Sportdag

Gisteren hielden we traditioneel onze sportdag met de lagere school. Per graad werd er doorgeschoven van onze turnzaal naar het park en we trokken ook naar het sportterrein rond de Bres.

In de turnzaal werden er estafette opdrachtjes voorgeschoteld, de activiteiten in het park stonden in het thema van teambuilding en in de Bres stond er een oriëntatieloop op het programma.

Dank aan juf Babs die heel wat mooie foto's wist te nemen. Deze zijn via deze link te bekijken
https://photos.app.goo.gl/eqsx8KBx4mKRg47KA

In de namiddag stond al even traditioneel de GALA MATCH op het programma. Een half jaar lang streden leerlingen onder elkaar om het tegen de leerkrachten te mogen opnemen. Bij de jongere categorie haalden de kinderen van 3B het. Bij onze oudere leerlingen moest het doelpuntensaldo uitsluitsel brengen en werd 6B nipt winnaar voor 5B.

3B al opwarmertje
De eerste match waarvoor de juffen en meesters hun benen mochten insmeren werd die tegen 3B. Op papier een makkelijkere brok dan de top affiche. Al snel konden we een 3-0 voorsprong opbouwen maar bij de rust kwamen onze dappere tieners terug tot 3-3 wat een spannende tweede helft beloofde. Even wisten we niet goed wat ons overkwam toen Milan het hele veld over dribbelde en vervolgens de bal in doel knalde, een juweeltje van een goal wat ons toch even wakker schudde. Gelukkig voor ons als leerkrachten konden we finaal het verschil nog maken en haalden we het met 7-4.

6B het echte werk
Vorig jaar werd er voor het eerst in de geschiedenis van deze galamatch verloren door de leerkrachten. Gisteren kwam het er dus op neer van deze misstap recht te zetten en geen trend te lanceren. 6B startte super sterk en maakte er al snel 0-1 van. Gelukkig was het uitgerekend juf Lieve (klasjuf 6B) die met het hoofd er meteen 2-1 van maakte daar een goal van een meisje of juf voor 2 punten telt. Kleine opdoffer toch wel voor de leerlingen maar Eline gaf ons een koekje van eigen deeg door op haar beurt de bal in goal te werken, ook goed voor 2 punten!
Net als bij 3B stond het ook hier bij de rust gelijk.
Bibberen en beven werd het op een voorsprong van 1 goaltje te verdedigen in de slotminuten. Eerlijk toegegeven hebben we toch meermaals geluk gehad toen de bal rakelings naast ons doel zoefde.

Heel veel opluchting dus bij het eindsignaal!

Een dikke proficiat aan onze tegenstanders én ook alle leerlingen die zich tijdens het tornooi voorbeeldig gedragen hebben. Iedereen verdiende eigenlijk de FAIR PLAY TROFEE , een democratische stemming onder leerlingen wees 1A als winnaar van deze beker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten