dinsdag 13 december 2016

Tijd voor de lievelingsles van meester Wim


Het voorbije weekend trok ik naar de Ardennen om er deel te nemen aan een loopwedstrijd over rotsen, heuvels en door rivieren en bossen.
Toen ik terug kwam bouwde ik een mini hindernis parcours in onze turnzaal gebaseerd op hindernissen die ik in Houffalize tegenkwam.
Het werd een avontuurlijke "Reis rond de wereld" voor onze kinderen.


zaterdag 19 november 2016

Studenten verwennen leerlingen met sportactiviteit



Deze week konden de kids van het tweede leerjaar al een leuke sportactiviteit meemaken. Studenten van het 4de jaar verzorging deden hun uiterste best om binnen een leuk thema een mini sportdag in elkaar te boxen. De leerlingen kregen een mooie uitnodiging, werden warm onthaald in een aan het thema aangepast decor en kregen nog een echt diploma mee naar huis ook!

In dit album kan u enkele foto's bekijken. Op 2 december staat er nog een dergelijke activiteit op het programma voor 1B , de foto's zullen aan het album toegevoegd worden. 

Alvast een dikke dank u wel aan leerkrachten en studenten van het middelbaar!

donderdag 10 november 2016

Op naar toffe speeltijden!

Vanaf november doen we allemaal samen ons best om van de speeltijd een leuk buitenspeelmoment te maken. Vandaag alvast een kennismaking met de verschillende speel boxen.




vrijdag 7 oktober 2016

Geen huiswerk dankzij "allen tegen één"

Vandaag kreeg 5B een extra turnles omdat zij met het meeste aantal leerlingen deelnamen aan de veldloop. De les bestond uit een "Één tegen allen spel". Leerlingen moesten er samen voor zorgen dat een lijst van 6 opdrachten binnen de 12 minuten volledig en correct werden afgewerkt. Zo moesten ze een dansje bedenken en uitvoeren, een groepje was continu aan het joggen maar moest er ook een levend dier bij de meester gebracht worden.

Alle zes de opdrachten werden perfect foutloos uitgevoerd en de leerlingen kregen dus de fel begeerde vrijstelling van huistaken en lessen!

Dinsdag krijgt ook 2B een extra turnles cadeau als beloning voor de massale deelname aan de veldloop.

Proficiat!


zaterdag 24 september 2016

Interschoolse veldloop een groot sport feest

Onder een stralende zon (alweer) verzamelden vandaag in totaal meer dan 600 sportieve kinderen in de Don Bosco school. Onze school was goed voor ongeveer 100 deelnemers wat een record is. Dikke pluim voor alle sportieve leerlingen, ouders én leerkrachten die aanwezig waren! Het doet mij deugd om zoveel sportiviteit te zien.

Sportief gericht zorgden onze meisjes van het eerste leerjaar meteen voor een geweldige start door meteen de gouden en zilveren medaille weg te kapen. Voorts opmerkelijke prestatie van o.a. jongens 5de leerjaar door de eerste 4 plaatsen in te nemen. In totaal zou onze teller vandaag op 10 medailles stoppen, en ook ik haalde het wedstrijdje voor de eer onder leerkrachten en ouders!

Dankzij heel wat juffen en ouders zijn er vele foto's beschikbaar.
Deze kan u hier raadplegen. (de komende dagen kunnen er nog bijkomen)

Bedankt aan de sportdienst, sportraad van Halle en Olympic Essenbeek Halle voor deze goede organisatie!








donderdag 22 september 2016

2A dolenthousiaste supporters EnecoTour

Vandaag doorkruiste de Eneco Tour onze stad. De leerlingen van 2a mochten deze turnles eens naar een sportwedstrijd gaan kijken in plaats van zelf te sporten.
Ze waren dolenthousiast!


Bekijk hier het filmpje.




3de graad toont zich van sportiefste kant

Vandaag was het dan tijd voor de derde en laatste sportdag van deze week. Ook vandaag genoten leerkrachten en leerlingen van een geweldige sportieve sfeer in het park van Buizingen. Er werd heel wat spanning beleefd tijdens loopwedstrijdjes, touwtrekken, voetbal, 10bal, evenwicht op de balken. Heel spannend werd het in de record poging aan de rekstok hangen waar ikzelf mijn tanden op stuk beet op het record van Cyriel.

Hier kan u de foto's van deze dag bekijken. 

woensdag 21 september 2016

Woensdag sportdag 2de graad

Vandaag was het reeds de beurt aan de kids van 3 en 4 om de beentjes in te smeren voor een uitdagende sportdag in het park van Buizingen.
Ook zij kregen een laatste pittige looptraining voorgeschoteld nadien stonden o.a. nog voetbal , 10bal, touwtrekken op het programma. 
Tijdens de pauze leefden de kinderen zich spelend in het bos uit, er werden al gauw wat kampen gemaakt en ingenomen. 

Hier kan u alle foto's van onze sportieve woensdag bekijken.

dinsdag 20 september 2016

Sportdag 1ste graad

Deze week staan de (halve-) sportdagen per graad op het programma. Vandaag mochten de sportievelingen van het eerste en tweede leerjaar de spits afbijten. Het goede weer was ook van de partij waardoor alle activiteiten in de buitenlucht konden plaats vinden.
Leerlingen trokken naar het park aan de school waar ze nog een laatste pittige looptraining kregen met opwarming, stretching en enkele oefenwedstrijdjes met oog op de veldloop aanstaande zaterdag.
Nadien deden we het wat rustiger aan met activiteiten als touwtrekken, tikspelen, teambuilding en een stoer bootcamp met autobanden.

Het andere gedeelte van de sportdag vond plaats aan De Bres waar de leerlingen naar hartenlust konden klimmen, klauteren, springen, lopen en spelen.

Hier kan u de foto's van deze sportvoormiddag bekijken.

maandag 19 september 2016

Record aantal voorinschrijvingen veldloop

Zaterdag is het zover! Samen met meester Brecht verwacht ik jullie massaal aan de startlijn. Jullie liepen deze maand al heel wat af in de turnlessen, sportdagen en zelfs tijdens jullie speeltijd. Geen twijfel mogelijk dus: jullie zijn er helemaal klaar voor!

Hier nog wat extra informatie en voorbeschouwing.

Extra tips
Eet ten laatste een goeie 2uur voor je start nog een licht verteerbare maaltijd die je de nodige energie zal geven voor de veldloop.
Kom goed op tijd zodat je zonder al teveel stress je kan voorbereiden.
Haal je startkaartje bij mij of meester Brecht in het tentje achter de start- en aankomstzone. Breng een paar veiligheidsspelden mee.
Probeer je inspanning goed in te schatten zodat je kan blijven lopen met op het einde misschien wel nog energie over voor een eindspurtje.

De extra prijs!
Zoals jullie weten zal de talrijkst aanwezige klas als beloning een extra turnuur krijgen. Op basis van de voorinschrijvingen is dit de tussenstand met in totaal 93 voorinschrijvingen, een record voor onze school.
1A          8 voorinschrijvingen
1B          9
2A          9
2B          8
3A          9
3B          6
4A          8
4B          7
5A          7
5B          13
6A          5
6B          4
Uiteraard is het wachten tot de dag zelf om te zien wie er effectief aanwezig is en of er nog leerlingen opduiken die de dag zelf inschrijven.

De afstanden
Aanvang 14uur
1ste leerjaar: 700m - 1 grote ronde - waarvan 400m voorlopen
2de leerjaar 700m - 1 grote ronde - waarvan 350m voorlopen
3de leerjaar 900m - 2 kleine ronden - waarvan 400m voorlopen
15u medaille uitreiking eerte 3 reeksen
4de leerjaar 900m - 2 kleine ronden - waarvan 350m voorlopen
5de leerjaar 1150m - 1grote + 1 kleine ronde - waarvan 400m voorlopen
6de leerjaar 1150m - 1grote + 1 kleine ronde - waarvan 350m voorlopen
Ouders ca. 1500m

Supporters
De wedstrijd in Don Bosco is super leuk ook voor de supporters omdat jullie een mooi overzicht hebben over het parcours.

Supporter ook voor mama's , papa's en leerkrachten!
Na de leerlingen van het zesde leerjaar is het de beurt aan leerkrachten en ouders. Ik breng alvast de loopschoenen mee om het goede voorbeeld te geven!

woensdag 14 september 2016

Geweldige dag van de sportclub

De dag van de sportclub begon fantastisch toen iedereen in uniform op de speelplaats verscheen. Dankzij enkele enthousiaste en sportieve juffen kregen we alvast een actieve start van de dag waarna al die sportieve kids op één grote groepsfoto mochten.
Tijdens de speeltijd pikte ik er enkele opvallende figuren uit om in de turnzaal deze leuke foto te maken. Deze werd alvast opgestuurd en misschien winnen we er wel een sportieve prijs mee!

zondag 11 september 2016

Rechtzetting locatie veldloop

Op zaterdag 24 september hoop ik op een massale deelname aan de veldloop.

Deze activiteit zal zoals de voorgaande jaren plaats vinden in de Don Bosco school en NIET in park Buizingen zoals dat verkeerd vermeld werd op de brief.

De correcte brief kan u op de website van de school raadplegen.

Inschrijven zo snel mogelijk, voor 20 september.

donderdag 1 september 2016

September is loopmaand!


Afbeeldingsresultaat voor lopenIn september hopen we op nog een portie lekker weer en trekken we tijdens de turnlessen zoveel mogelijk naar buiten. In het park, op de speelplaats of aan De Bres trainen we onze uithouding door te joggen. Stap voor stap proberen we steeds een iets langere afstand te blijven joggen.

Zorg alvast voor het geschikte schoeisel tijdens de turnlessen en ook tijdens de speeltijd in de voormiddag kan er wat extra gelopen worden. 


Begin oktober volgt dan de eerste evaluatie maar op zaterdag 24 september verwacht ik zoveel mogelijk kinderen in de Don Bosco school voor de jaarlijkse veldloop!

Jij loopt toch ook mee!!!