dinsdag 19 december 2017

Alles uit de kast

Voor de laatste turnles van 2017 werd letterlijk en figuurlijk nog eens alles uit de kast gehaald. 
Bekijk hier foto’s van 1ste leerjaar en 4a. 


vrijdag 1 december 2017

donderdag 30 november 2017

Extra sport dankzij lln 4de middelbaar

Vandaag kregen de lln van 1ste lj en 2B een leuke sportactiviteit aangeboden door studenten van 4de voeding-verzorging. 
Het werden drie verschillende programma’s in een leuk thema. 

Een dikke dank u wel daarvoor aan onze collega’s van het secundair. 
Bekijk hier meer foto’s. 











woensdag 11 oktober 2017

Turnles in het bos

Vandaag trok ik tijdens deze week van het bos met de kids van het tweede leerjaar naar het park van Buizingen. 
Al gauw bouwden de jongens een kamp, waar meisjes niet echt welkom waren. Ouh, dan hielp ik die meisjes maar met het bouwen van een veel groter en mooier prinsessenkamp! En kijk, er kwamen ons zelfs enkele jongens een handje toesteken. 

Wat is het heerlijk om in deze tijd van het jaar in het bos te vertoeven! Doen!!! 





maandag 11 september 2017

Hoe bereid ik mij het best voor op de veldloop?

Op zaterdag 30 september houden we opnieuw een jaarlijks loopfeestje in de Don Bosco school. We hopen dat de zon net als de voorgaande jaren van de partij is en we heel wat jeugdig sport geweld mogen aanschouwen.

In alle turnlessen en zelfs tijdens de 10.30uur speeltijd draait alles rond het lopen in september. Ook de rest van het schooljaar behouden we minstens één loopdag / week.

Wie er nog niet genoeg van krijgt kan natuurlijk thuis ook nog wat oefenen. Het is echter niet nodig om telkens zo hard of zo lang mogelijk te lopen. Op die manier ga je je lichaam enkel maar belasten en zal je niet echt beter worden.

Trainingsschema naar 30 september:
Tot 20 september gaan we op uithouding lopen. Dit wil zeggen een rustig tempo met eventueel wat stap pauzes tussenin. Bijvoorbeeld 2 rondjes in het park lopen, eentje stappen en dit enkele keren herhalen.
Na 20 september gaan we al enkele oefenwedstrijdjes lopen. Liefst in estafettevorm zodat je nog steeds wat recuperatie hebt wanneer je partner loopt. Je mag al eens buiten adem zijn.
Vanaf woensdag voor de veldloop mag je je krachten beginnen te sparen om top fit te zijn op zaterdag 30 september.
Eet een licht verteerbare maaltijd liefst 3uur voor je start, bijvoorbeeld witte boterhammen met confituur. Drink tot een uur voor de wedstrijd voldoende water.
Kom goed op tijd naar Don Bosco zodat je rustig je tijd kan nemen om je in te schrijven en eventueel het parcours eens te verkennen.
Of je nu eerste of laatste bent, heel veel respect en dank voor wie op deze dag zijn sportieve beentje komt voorzetten!

Probeer zeker de afstand dat je moet lopen al eens in de benen te hebben zonder te moeten stappen.

Categorie                  wedstrijd               Voorlopen                  Opwarming                Startuur

(volgens leerjaar)                                                (bij benadering)

Meisjes 1e lj.                 700 m                       400 m                         14.00 u                       14.05 u
Jongens 1e lj.                 700 m                       400 m                         14.10 u                       14.15 u
Meisjes 2e lj.                 700 m                       400 m                         14.20 u                       14.25 u
Jongens 2e lj.                 700 m                       400 m                         14.30 u                       14.35 u
Meisjes 3e lj.                 900 m                       400 m                         14.40 u                       14.45 u 
Jongens 3e lj.                900 m                       400 m                         14.50 u                       14.55 u
                      15.00 u : MEDAILLE-UITREIKING CATEGORIEEN  1e lj, 2e lj. en 3e lj.
Meisjes 4e lj.                 900 m                       400 m                         15.10 u                       15.15 u
Jongens 4e lj.                 900 m                       400 m                         15.20 u                       15.25 u
Meisjes 5e lj.               1150 m                       400 m                         15.30 u                       15.35 u
Jongens 5e lj.               1150 m                       400 m                         15.40 u                       15.45 u
Meisjes 6e lj.               1150 m                       400 m                         15.50 u                       15.55 u
Jongens 6e lj.               1150 m                       400 m                         16.00 u                       16.05 u
Ouders & leerkrachten1850 m                      400 m                         16.10 u                       16.15 u
                      16.20 u : MEDAILLE-UITREIKING CATEGORIEEN  4e lj, 5e lj. en 6e lj.

vrijdag 1 september 2017

Op zoek naar schatten, dwars door alles heen

Wat was het leuk om jullie deze ochtend zo actief het nieuwe schooljaar te zien in springen!!!

Vanaf nu elke ochtend? 
Bekijk hier ook een kort filmpje. 








dinsdag 20 juni 2017

Eerste nederlaag voor leerkrachten is een feit

Op de sportdag vond ook de apotheose plaats van het voetbaltornooi 2016 - 2017. Drie maanden lang werd er telkens met de voormiddag speeltijd gestreden tussen de verschillende klassen. Een tornooi voor 1ste - 2 de - 3de leerjaar en een tornooi voor 4 - 5 - 6de leerjaar. 
De twee winnaars slaagden erin om alle matchen te winnen en dus zo met het maximum van de punten het tornooi te beëindigen. De eer ging naar 2A en 6B. Als beloning namen zij het op in een gala match tegen de juffen en meesters. 

De FAIR PLAY trofee ging dit jaar naar twee klassen 6A en 5A die met het meeste plus puntjes op dit vlak de matchen afwerkten. 

Het HHC stadion liep als snel helemaal vol voor de eerste gala  match op het programma. Leerkrachten versus 2B. Het was niet lang wachten op het eerste doelpunt, leerkrachten vonden elkaar blindelings en het was bij momenten heerlijk tikkie takkie voetbal. Even werden de leerkrachten met voeten op de grond gezet na een fenomenale dribbel van Elian die knap afwerkte in doel.
Met een overtuigende overwinning zetten de leerkrachten hun zegetocht verder en trokken met vertrouwen naar de eindmatch tegen de sterrenploeg van 6B.
6B die het met eenzelfde kern reeds voor het 4de jaar op rij mocht opnemen tegen de leerkrachten was strijdvaardig en wou duidelijk een revanche voor de eerdere 3 nederlagen. Leerkrachten waren tot dit jaar immers ongenaakbaar in dit tornooi.
Om half drie werd de match op gang gefloten door ref Nolan Denayer, kort daarna toonde Misiti een eerste keer zijn klasse en kegelde de bal in de linker benedenhoek, Tielemans een eerste keer verslagen. Een opdoffer die bij het leerkrachtenteam duidelijk hard aankwam en reeds na 10 minuten keken ze tegen een achterstand van 3 doelpunten aan.
Het gemis van meester Brecht en juf Kay die met blessure uitviel werd op een pijnlijke manier duidelijk wanneer de stand op 7-0 kwam te staan. In het doel werd meester David gewisseld met juf Babs, een gouden wissel zo bleek want het was Tielemans die met een knap doelpunt terug leven in het leerkrachtenteam blies, niet veel later kon juf Ingrid scoren vanaf de stip.  8-3 en knap staaltje weerbaarheid van een fel getroffen topteam. Toch kon een eerste nederlaag in 10 jaar niet meer vermeden worden en ging voor het eerst in de geschiedenis van dit tornooi de overwinning naar een gouden generatie leerlingen.

In een eerste reactie toonden de leerkrachten zich ontgoocheld maar het klasse verschil was duidelijk en de leerlingen verdienden deze overwinning. “We zullen deze match intern evalueren, bijsturen waar nodig zodat zo’n tragedie zich geen tweede keer kan voordoen! Leerlingen die ons uitlachten mogen eerst eens proberen 10 jaar zonder nederlaag te spelen, overigens kon ook geen enkele andere klas winnen tegen deze uitzonderlijk sterke ploeg.” Aldus kapitein Wim Blaton.




maandag 19 juni 2017

Groot goudstavenspel 2017

Vandaag speelden wij ter gelegenheid van onze sportdag het Grote goudstavenspel uitgevonden door ... mezelf. 
In klas overschrijdende groepjes van 12 leerlingen was het de bedoeling om zoveel mogelijk goudstaven naar de bank te brengen. Onderweg was het uitkijken voor een mega snelle en sluwe rover , opdrachten goed uitvoeren leverde snel 3 goudstaven op! 
Een volle speelkaart en het codewoord raden, waren goed voor een bonus van 10 goudstaven!

De winnaars (foto) slaagden erin om maar liefst 57 goudstaven op hun rekening te zetten, proficiat aan groep 21!!! Maar de leerkrachten waren het unaniem eens, alle leerlingen toonden een geweldige inzet en motivatie! Schitterend gedaan, allemaal! 
 


 

    

donderdag 15 juni 2017

Aangename kennis making met 3de kleuter klas

Op woensdag 14 juni kreeg ik de kans om kennis te maken met onze kinderen van de 3de kleuterklas die ik vanaf september in de turnles mag verwelkomen. We trokken naar het stadspark achter de bib. Ook het eerste leerjaar mocht mee, zij konden de leerlingen al wat gidsen en gerust stellen betreffende de grote stap naar de lagere school.

Ik moet zeggen dat ze het allemaal zéér flink gedaan hebben. Ze overwonnen een hindernisparcours, gingen zakspringen, schudden aan de parachute, met uitbeeldertje konden ze dan even op adem komen.



Hier enkele sfeerbeelden.




dinsdag 16 mei 2017

Heerlijk dagje croozen op de tweewieler

Vandaag trokken we onder leiding van de Halse sportdienst op pad voor een tochtje van 16km rond groot Halle. Dit is een jaarlijkse traditie om de kids wat verkeersluwere en fietsvriendelijke toegangswegen tot de stad te leren kennen. We hopen dat de kinderen in de toekomst dan ook meer de fiets kiezen om zich te verplaatsen binnen de stad.

In de voormiddag hadden de leerlingen van het vijfde leerjaar de eer, het zesde leerjaar trok zich na een picknick aan de Bres op gang.
Beide groepen deden het zeer flink.

We danken de extra begeleiders en natuurlijk de sportdienst van Halle voor dit initiatief.

Bekijk hier actie foto's. 

Alles uit de kast voor 'feest op school'

Ter gelegenheid van 'Feest op school' haalde ik samen met meester Brecht nog eens letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. Twee parcours leidden de kids over smalle banken, over valmatten, op rekstokken, langsheen evenwichtsbalken, door tunneltjes, ...

Bekijk hier enkele fotootjes. (coming soon)

vrijdag 17 maart 2017

Pyjamadag, ook in de zwemles

Vandaag deed onze school mee met de nationale Pyjamadag van Bednet. Keitof om te zien hoe jullie allemaal in pyjama naar school kwamen... en ja ook in de zwemles hielden we vandaag onze pyjama aan. 



woensdag 15 maart 2017

Aftrap gegeven

Gisteren ging onder een grote belangstelling de 8ste editie van start van het grote voetbaltoernooi. Met meteen een topper op de affiche 4b - 5b zagen we een mooie wedstrijd met veel doelpunten. Joy kon als meisje zelfs al meteen een tweepunter scoren want in ons tornooi telt een doelpunt van een meisje voor 2 punten!

Naast een trofee en gala match tegen leerkrachten staat er ook een super belangrijke FAIR PLAY TROFEE op het spel. Handje schudden na match , faire enthousiaste supporters , spelregels respecteren, ... zijn factoren die hiervoor meespelen.




maandag 16 januari 2017

Mannequin Challenge in de turnles.

De Mannequin Challenge is een hype waar na de Rode Duivels nu ook onze leerlingen aan deelnamen.
Het was tijdens onze expressie les in de polyvalente zaal dat hier tijd werd voor gemaakt.

Proficiat, vooral de kinderen van 1 en 2 die het ook heel knap deden!

Misschien proberen we dit wel eens allemaal samen op onze speelplaats...

Bekijk hier alle filmpjes.